sziddhartha Teozófiai Társulat Az embléma szimbólumainak leírása.
                           .: Szepes Máriára Emlékezünk :.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


InterStat.hu

 

Mert az élet örök, és halál nincsen
Szepes Máriára emlékezve

 

Ebben az évben, július 7-én ünnepeltük a Magyar Teozófiai Társulat megalakulásának 100. évfordulóját. Ezen az ünnepségen Szepes Mária egy felvétel erejéig velünk volt, az ő üdvözletével nyitottuk meg a centenáriumi rendezvényt. Mint ahogy velünk van most is, valamennyiünkkel, akik olvastuk, hallgattuk őt, és tanultunk tőle az elmúlt évtizedekben - bár földi ruháját ez év szeptember 3-án levetette. Olvassuk és tanulunk tőle - jelen és jövő időben.

Álljon itt pár gondolat-töredék - Mária nénire emlékezve - a vele 2007. június közepén készült hangfelvételről.

".Már úgy születtem meg,. hogy tudtam a halhatatlanságot, úgy születtem.hogy tudtam. Anyám és mindenki ezzel foglalkozott, okkult igazságokkal. .

. Én most már száz éves vagyok. Éppen annyi, amennyi a teozófiai társulat. Anyám közétek tartozott. ... Én szabad vagyok, de egyet hiszünk.

. Egy férjem volt, akit élete végéig elkísértem, 83 éves korában halt meg, 1988-ban, és most is minden éjjel beszélgetek vele. Tele van a szobám emberekkel..

. Soha egyetlen fillért el nem fogadtam. . Tanítottam. Kérdeztek és én feleltem. Ugyanazokat feleltem, amikre ti is feleletet adtok, de mindenki karakterológiájával foglalkoztam, hogy tudjam, hogy jól feleljek, és hogy neki való felelet legyen. A teozófia is nagyszerű, sok teozófus járt hozzám. Én is jártam hozzájuk, de nem voltam teozófus. Vannak elvek, amiket betartok, a szabadság.abszolút ugyanazt tanítom, amit ti is tudtok, és jogotok van ahhoz, amit tudtok és csináltok.

.  Mindenki más karakter és másképpen csinálja, és mindenki Istene igaz. Mert csak Isten van, és halál nincsen. Ezt tudom.

. Mindegyik út igaz. Nem hét isten van vagy hét vallás, hanem egy, egyetlen Világmindenség.

. A könyveimet nem ünnepre adtam, hanem minden napra, minden percre. . Napok, percek, számok azok múlandók, de az élet az örök és halál nincsen - ez az én üzenetem nektek!

. Ha lehet, olvassatok sokat. Rengeteget tanulhattok A mindennapi élet mágiájából. Ha lehet, olvassatok sokat, tanuljatok, hogy taníthassatok.

. És nagyon sok szeretettel üdvözlöm az ünnepélyeteket. Keressetek és találtok."

.Hogy mit üzenek? Hát mindenkinek mást, hisz mindenki más valamiképpen. Azt, hogy megálljatok a lábatokon, és elkezdjétek, amit elkezdtetek, hogy fölfelé törekedjetek, fölfelé mindig. Nagyon sötét dolgok várnak a világra, és nagyon zavaros minden. Mi legyünk tiszták ebben, és segítsük föl az embereket ismeretlen utakra, az örökkévalósághoz, mert erre vágyakoznak."

 

Nagyiday Adrienne 

 


 

Üzenet a szerkesztőnek